Sprogrejser 13 til 19 år
Discover You - in a new language

FAQ

Her kan du finde svar på nogle ofte stillede spørgsmål om udlandsstudier med STS Study Abroad. Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig gerne.

 • Hvordan vil Corona-virussen påvirke min rejse?

  Følg instruktionerne fra din lokale myndighed vedrørende sundhed og sikkerhed under udbruddet af Coronavirus, både i dit hjemland og på din destination. Og husk at besøge vores Travel Alert side, for at læse de nyeste updates om Coronavirussen samt rejsenyheder.

 • Hvilke former for sprogrejser findes der?

  I STS har vi mange forskellige slags sprogrejser. Dette betyder, at vi højst sandsynligt kan finde en sprogrejse som, matcher dine behov og ønsker perfekt.

  Sprogrejser

  Sprogrejser er en unik oplevelse for unge mennesker, der er fascineret af nye steder, nye mennesker og nye sprog, der kan lide at fordybe sig i en ny kultur og samtidigt lære kulturen “first hand”. Med en perfekt kombination af undervisning, sjove fritidsaktiviteter og spændende udflugter får eleverne mulighed for at udforske fascinerende destinationer, forbedre deres sprogfærdigheder og møde nye venner fra hele verden. Det er simpelthen den bedste måde at tilbringe din sommer på.

  Læs mere om Sprogrejser her

  Eventyrsrejser

  Vores eventyrsrejser er perfekte for dem der elsker at kaste sig ud i det ukendte, der altid er på jagt efter det næste store spændingsmoment, og for dem som er fascineret af fjerne steder og oplevelser, der er noget udover det sædvanlige. Hos STS tror vi på begrebet “learning by doing”, og på vores eventyrsrejser får du muligheden for at lære og udvikle dig på samme tid, alt imens du udforsker unikke områder og skaber minder for livet. Du har ingen sprogundervisning på disse rejser, men du vil hurtigt forbedre dine sprogfærdigheder, ved at kommunikere i virkelige situationer med dine rejsekammerater og lokale STS medarbejdere.

  Læs mere om Eventyrsrejser her

  Sportsrejser

  På vores sportsrejser får du muligheden for at træne både krop og sind, samtidigt med du forbedrer dine færdigheder både på et fremmedsprog og i den sport, du elsker. Du bliver udsat for nye udfordringer og vokser i selve processen. Du vil øve sproget, danne stærke bånd med dine rejsekammerater og få en ny følelse af samarbejde. Træn din yndlingssport og få en sommer, du aldrig vil glemme!

  Læs mere om Sportsrejser her

  Livsstilsrejser

  Livstilsrejser er perfekte for dem der godt kan lide at studere og slappe af på samme tid. Som kan lide at lære noget nyt, mens de kommer helt ned i gear. Disse rejser tilbyder den perfekte kombination af at blive bedre til noget mens du kommer på spændende udflugter og møder andre unge fra hele verden. Du bliver også bedre til at tale fremmedsprog, som trænes både i klasseværelset samt udenfor med dine nye venner og lederne fra STS.

  Læs mere om Livsstilsrejser her

 • Hvad laver du i fritiden?

  Dine ledere sørger for, at der altid er noget sjovt at lave. I tager på udflugter sammen (f.eks. til stranden, i biografen osv.) eller dyrker forskellige sportsgrene sammen. Der er masser af aktiviteter om aftenen – f.eks. STS Student Party! Du kan finde flere oplysninger om alle fritidsaktiviteterne på hver programside.

  Vil du gerne ekstra meget sjov på din rejse? Så kig efter et STS Explorer Pass til den destination, du er interesseret i. Det er din billet til ekstra aktiviteter såsom en tur til en forlystelsespark, et besøg til en anden storby eller en unik tur med sightseeing på enten cykel eller i båd.

 • Hvordan foregår sprogundervisningen?

  Det vil helt sikkert ikke føles som den almindelige skoleundervisning du er vant til derhjemme – vores undervisere tager højde for, at du i et land, hvor sproget tales. Der vil være en blanding af gruppeøvelser og aktiviteter, alle sammen med dine nye venner fra hele verden. Dine lektier kan f.eks. være at fortælle dine klassekammerater om den middag, du og din værtsfamilie spiste i aftes.

  Læs mere om sprogundervisningen

 • Kan jeg bo sammen med min ven?

  Absolut. Vi forsøger at placere venner og søskende, der gerne vil bo hos samme værtsfamilie, sammen. Det samme gælder for sprogrejser med indkvartering på resort eller campus. Op til fire venner eller søskende kan bo sammen (vi mikser ikke køn) Giv os besked, når du bestiller, hvis der nogen bestemt, du gerne vil bo sammen med.

  Læs mere: Booking information 

 • Hvordan udvælger I jeres værtsfamilier?

  En vigtig del af din sprogrejse er indkvarteringen. Vi er meget strikse, når vi udvælger værtsfamilier til vores elever. Vi opstiller klare retningslinjer og betingelser, som skal opfyldes, inden vi godkender en familie. Vi kommer på besøg og interviewer alle potentielle værtsfamilier, hvorefter vi udvælger de bedste. Vi har samarbejdet med de fleste af vores familier i mange år.

 • Er der noget særligt, jeg skal overveje, når jeg booker?

  Det vigtigste er, at du sikrer din plads til den destination, hvor du gerne vil hen. Derfor vil vi gerne gøre det så nemt som muligt at booke. Så snart vi modtager din ansøgning, guider vi dig til de oplysninger vi skal bruge fra dig.

 • Er det sikkert at rejse alene?

  Ja, det er. Faktisk vælger flere og flere unge at tage på sprogrejse helt selv. Du får hurtigt nye venner, hvilket vil få dig til at glemme, at du er rejst alene. Du vil være sammen med en hel gruppe nye venner, og din leder vil sørge for, at I alle kommer til at lære hinanden at kende og har det sjovt. Rejser du med STS Independent skal du selv arrangere fly tur/retur. 

 • Hvordan ved jeg, hvilket sproglige niveau der passer til mig?

  Den første dag i skolen gennemfører alle en hurtig test og placeres derefter sammen med en gruppe klassekammerater, der er på omtrent samme niveau som én selv. Hver gruppe består af ca. 15 elever.

 • Hvilke bøger skal du bruge?

  STS har udviklet et helt unikt, sjovt og pædagogisk undervisningsprogram til dig. Det er enormt populært og udviklet af vores egne lærebogsforfattere, en del af vores akademiske team, der er eksperter på deres felt.

 • Hvad er en værtsfamilie?

  En værtsfamilie er ligesom enhver anden familie. De kan bestå af gifte par, samlevende eller enlige mødre. De kan være unge eller midaldrende. De fleste familier har egne børn i forskellige aldre. Værtsfamilierne kan bo i alt fra et stort hus til en lejlighed. De har alle det til fælles, at de trives i et internationalt miljø og brænder for at lære elever fra hele verden at kende. De fleste af dem har været værtsfamilier for STS-elever i mange år, og mange elever bevarer kontakten med deres værtsfamilier efter de er kommet hjem.

 • Hvordan kommer jeg i skole?

  Afstanden til skolen og aktiviteterne varierer afhængigt af din destination, og hvor din værtsfamilie bor. Nogle gange er det muligt at gå til aktiviteten/skolen, andre gange skal du køre med bus. Hvis du har brug for et buskort, kan du købe det på din første dag. Din leder kan hjælpe med dette.

  På Malta har vi vores egne busser, der kører eleverne til og fra skole, forskellige strande, STS Student Party og andre aktiviteter. 

 • Kan jeg rejse selvom jeg fejler noget?

  Vi gør alt, hvad vi kan for at alle kan komme med på deres drømmerejse. Derfor er det vigtigt, at du giver os besked, hvis du har sygdomme (fysiske såvel som psykiske), allergier eller eventuelle handicaps. Når vi får disse oplysninger, kan vi finde den løsning, der passer dig bedst. Vi har værtsfamilier, som har erfaring med diabetes og allergier osv., og som er velinformerede, hvad angår medicin, ernæring og livsstil.

  Læs mere: Bookinginformation

 • Hvordan får jeg oplysninger om min flyrejse og min værtsfamilie?

  Alle der tager på sprogrejse med os, får adgang til deres egen side på STS My Page - medmindre du rejse på STS Independent. På denne side finder du alle detaljerne om din sprogrejse. Dine loginoplysninger og en adgangskode sendes til den e-mailadresse, du angav ved booking.

  Læs mere: MyPage

 • Hvordan fungerer afbestillingsforsikringen?

  Når du bestiller din sprogrejse, kan du vælge en sikkerhed, der giver dig mulighed for at ombooke eller afbestille rejsen uden ekstragebyr indtil 60 dage før rejsen. Afbestilling senere end 30 dage før afrejse kræver lægeerklæring.

  Læs mere: Afbestillingsforsikring

 • Hvor meget lærer jeg?

  Eftersom du er omgivet af sproget overalt – derhjemme, i skolen og i din fritid – lærer du det ret hurtigt. Det, du lærer i klasseværelset, er bare en del af den totale sproglæring. Du lærer også en masse, når du øver dig i sproget efter skole, når du tilbringer tid sammen med din værtsfamilie, når du shopper, eller når du bare køber en is.

  Læs mere: STS Progressive Learning

 • What happened with STS during 2020?

  In 2020 the global travel industry, student travel included, was badly impacted by the COVID19 pandemic and the resulting travel disruption. In August 2020, the STS Education AB company had no other choice than to file for bankruptcy and was subsequently closed.

  In September, a newly formed company acquired the STS Education brand and, under new investors, stepped in to support departures for STS Education AB students.

  The former company in Denmark unfortunately was not able to continue operations, but our Nordic office, based in Sweden, will happily continue to provide unforgettable experiences for Danish students.