Summer Academy
For elever i alderen 10 til 19 år
44 40 44 47

Tjekliste

Der er en del ting du bør have styr på og ordne inden afrejse, gerne sammen med dine forældre. Det er altid nemmere at få styr tingene hjemmefra end når man først er fremme i kursusbyen.

Her finder du en lille tjekliste.

Pas
Du skal have dit pas med på turen, selvom Danmark er medlem af EU. Kontroller at passet er gyldigt under hele rejsen, samt minimum 3 måneder efter hjemkomst fra Europa og minimum 6 måneder efter hjemkomst fra vores øvrige kursuslande. Ved afrejse til USA er den gamle type pas ikke længere gældende (det uden magnetstribe), også selvom det gamle pas endnu ikke er udløbet. Tag to kopier af dit pas. Det ene tager du med dig og det anden lader du bliver hjemme. I tilfælde af, at du skulle miste dit pas.

USA - ESTA ansøgning | Canada - ETA ansøgning
Det er obligatorisk for alle, som rejser til USA under Visa Waiver Program, at registrere sin rejse på internettet (ESTA) senest 72 timer før afgang. Læs mere: denmark.usembassy.gov Vi sender information ud omkring visum til vores USA-elever, når der er ved at være tid til at lave ESTA. Udgiften er for egen regning. 

Skal du til Canada på sprogrejse, skal du inden afrejse ansøge om en ETA. Det gøres online, og vi vil sende information ud til jer når det er ved at være tid. Udgiften er for egen regning. 

Visum – er du dansk statsborger?
Hvis du er dansk statsborger skal du ikke søge visum til nogen af vores sprogrejse-destinationer. 

Visum – er du ikke dansk statsborger?
Hvis du er udenlandsk statsborger bør du omgående kontakte din ambassade for at få oplyst, hvad der gælder for dig, uanset hvilken kursusby du skal til.

STS kan ikke holdes ansvarlige, hvis du bliver nægtet adgang til værtslandet på grund af ufuldstændig visumansøgning.

Forsikring
Det er meget vigtigt, at du er forsikret. Hvis du ikke har bestilt STS' rejseforsikring så kontroller, at du har en forsikring, der dækker for rejser til udlandet. Det er også vigtig I kontrollerer at forsikringen dækker. når forsikringstageren (tit mor eller far) ikke er med på rejsen. Hvis der skulle ske noget er det vigtigt, at du ved hvordan din forsikring fungerer og hvad den dækker. Kontakt dit forsikringsselskab god tid før afrejse. 


Lommepenge
Det er meget individuelt, hvor meget man vil shoppe i kursusbyen. Hvis du ved, at du plejer at shoppe meget bør du påregne at have rigeligt med. En tommelfingerregel for mange lommepenge man bør have med sig, og som også indbefatter dine transportomkostninger i kursusbyen er:

ca. 1500 – 2000 DKK/uge i Europa
ca. 2000 – 2500 DKK/uge i øvrige lande

Lad være med at have for mange kontanter med dig. Det er fint, hvis du kun har kontanter med til at klare dig den første uge.

Kontanter
Vi anbefaler, at du ikke tager for mange kontanter med dig. Så tag kun kontanter med til at dække udgifter i den første uge, samt til at købe et buskort. I kursusbyen er der altid en eller flere hæveautomater, hvor du kan hæve penge. Husk at der tilkommer et gebyr, når man hæver penge i udlandet. Planlæg det gerne således, at du hæver større beløb få gange end små beløb mange gange. 


Hævekort
Det er meget praktisk at have et hævekort med på sprogrejsen. Tjek med din bank, at dit kort virker i den kursusby du skal til, samt hvilke gebyr der tilkommer. Det er ikke alle kort, der virker alle steder. Gør dette i god tid før afrejse. Det er ikke særlig sjovt at stå ved hæveautomaten og finde ud af at ens kort ikke virker i den pågældende kursusby. Det er nemt at finde en løsning på dette med sin bank, når man er hjemme i Danmark, det er sværere ude i kursusbyen.

Medicin
Hvis du tager noget speciel medicin er det vigtigt, at du har rigeligt med dig til hele din sprogrejse. Det er måske ikke muligt at købe samme type medicin i kursusbyen. Hav det altid med i håndbagagen, når du rejser. Nogle former for medicin kræver et medicinpas - din læge vil vide om dette er nødvendigt. 

Telefon
Du må meget gerne tage din mobiltelefon med på sprogrejsen. Din leder skal altid kunne komme i kontakt med dig og omvendt. Tjek med dit mobilselskab, hvad det koster dig at ringe og sms i udlandet. Måske kan det bedre betale sig for dig at købe et simkort på destinationen? I så fald, skal du huske at din mobil ikke skal være sim-kort låst.

Sygdom/allergi
Hvis du lider af en alvorlig sygdom/allergi, som du ikke allerede har oplyst til STS, skal du meddele det omgående. Medbring gerne en oversættelse med fra din læge angående, hvilken sygdom/allergi du har, samt din generelle helbredstilstand. Vores personale vil gøre deres bedste for at tilgodese alle specielle behov, men vi kan ikke garantere, at vi kan opfylde dem alle.

Deltagerbevis
Ønsker du at medbringe et deltagerbevis på sprogrejsen, er det din slutfaktura som fungerer som dette. Vi har helt styr på, hvem som skal afsted med os, når du møder os i lufthavnen, så det er for din egen skyld.


8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg 8-Phone-Women-AdobeStock_118224614.jpg

Lad os ringe til dig

Hvis du har spørgsmål eller gerne vil have, at vi kontakter dig, bedes du give os dit telefonnummer. Så ringer vi tilbage så hurtigt som muligt!


1-C2C-Leader-Kathrine-Ostenstad-ROute-66_2940.jpg 1-C2C-Leader-Kathrine-Ostenstad-ROute-66_2940.jpg

Bestil vores gratis brochure

Sports & Lifestyle, Adventure eller en Original sprogrejse? Download vores brochure og få inspiration til din tur!

Spørgsmål og svar

 • Hvilke former for sprogrejser findes der?

  En sprogrejse kan sammensættes på forskellige måder. STS-konceptet er:

  Classroom – det er den slags sprogrejse, hvor du har undervisning om morgenen og sjove udflugter og aktiviteter resten af dagen og om aftenen. Denne type rejse kan kombineres med et sportskursus (eller fotografering, mode osv.) på mange af vores destinationer. På denne type tur tilbyder vi også intensive kurser.

  Læs mere om Classroom her

  Adventure – en meget populær slags sprogrejse, som ikke inkluderer traditionel undervisning. Dette kursus er fyldt med aktiviteter, udflugter og andre sjove ting. Vi tilbyder f.eks. Coast to Coast – det er et road trip eventyr, hvor vores elever kører på tværs af USA og har stop ved alle de spændende seværdigheder og byer.

  Læs mere om Adventure her

  Lifestyle – denne type sprogrejse fokuserer på din yndlingshobby. Hvis du f.eks. er vild med fodbold, foto eller surfing, kan du kombinere din passion med den sprogundervisning vi tilbyder. Ved at vælge muligheden Liftstyle får du mest muligt ud af din rejse ved at kombinere din yndlingshobby med inspirerende og informativ sprogundervisning.

  Læs mere om Lifestyle her

 • Hvordan foregår sprogundervisningen?

  Det vil helt sikkert ikke føles som den almindelige skoleundervisning du er vant til derhjemme – vores undervisere tager højde for, at du i et land, hvor sproget tales. Der vil være en blanding af gruppeøvelser og aktiviteter, alle sammen med dine nye venner fra hele verden. Dine lektier kan f.eks. være at fortælle dine klassekammerater om den middag, du og din værtsfamilie spiste i aftes.

  Læs mere om sprogundervisningen

 • Kan jeg bo sammen med min ven?

  Absolut. Vi forsøger at placere venner og søskende, der gerne vil bo hos samme værtsfamilie, sammen. Det samme gælder for sprogrejser med indkvartering på resort eller campus. Op til fire venner eller søskende kan bo sammen (vi mikser ikke køn) Giv os besked, når du bestiller, hvis der nogen bestemt, du gerne vil bo sammen med.

  Læs mere: Booking information 

 • Kan jeg rejse selvom jeg fejler noget?

  Vi gør alt, hvad vi kan for at alle kan komme med på deres drømmerejse. Derfor er det vigtigt, at du giver os besked, hvis du har sygdomme (fysiske såvel som psykiske), allergier eller eventuelle handicaps. Når vi får disse oplysninger, kan vi finde den løsning, der passer dig bedst. Vi har værtsfamilier, som har erfaring med diabetes og allergier osv., og som er velinformerede, hvad angår medicin, ernæring og livsstil.

  Læs mere: Bookinginformation

 • Hvor meget lærer jeg?

  Eftersom du er omgivet af sproget overalt – derhjemme, i skolen og i din fritid – lærer du det ret hurtigt. Det, du lærer i klasseværelset, er bare en del af den totale sproglæring. Du lærer også en masse, når du øver dig i sproget efter skole, når du tilbringer tid sammen med din værtsfamilie, når du shopper, eller når du bare køber en is.

  Læs mere: STS Progressive Learning

 • Hvordan bestiller jeg?

  Trin 1 - Vælg destination
  Trin 2 - Vælg kurser på udvalgte destination
  Trin 3 - Book!