Sprogrejser 15 til 18 år

Tjekliste

Der er en del ting du bør have styr på og ordne inden afrejse, gerne sammen med dine forældre. Det er altid nemmere at få styr tingene hjemmefra end når man først er fremme i kursusbyen.

Her finder du en lille tjekliste.

Pas

Du skal have dit pas med på turen, selvom Danmark er medlem af EU. Kontroller at passet er gyldigt under hele rejsen, samt minimum 3 måneder efter hjemkomst fra Europa og minimum 6 måneder efter hjemkomst fra vores øvrige kursuslande. Ved afrejse til USA er den gamle type pas ikke længere gældende (det uden magnetstribe), også selvom det gamle pas endnu ikke er udløbet. Tag to kopier af dit pas. Det ene tager du med dig og det anden lader du bliver hjemme. I tilfælde af, at du skulle miste dit pas.

USA - ESTA ansøgning | Canada - ETA ansøgning | Australien - ETA ansøgning

Det er obligatorisk for alle, som rejser til USA under Visa Waiver Program, at registrere sin rejse på internettet (ESTA) senest 72 timer før afgang. Læs mere: dk.usembassy.gov . Vi sender information ud omkring visum til vores USA-elever, når der er ved at være tid til at lave ESTA. Udgiften er for egen regning.

Skal du til Canada på sprogrejse, skal du inden afrejse ansøge om en ETA. Det gøres online, og vi vil sende information ud til jer når det er ved at være tid. Udgiften er for egen regning.

Skal du på sprogrejse til Australien, skal du udfylde en online visum-formular. Til forskel for processen med USA og Canada, koster det ikke noget til Australien.

Visum – er du dansk statsborger?

Hvis du er dansk statsborger skal du ikke søge visum til nogen af vores sprogrejse-destinationer.

Visum – er du ikke dansk statsborger?

Hvis du er udenlandsk statsborger bør du omgående kontakte din ambassade for at få oplyst, hvad der gælder for dig, uanset hvilken kursusby du skal til.

STS kan ikke holdes ansvarlige, hvis du bliver nægtet adgang til værtslandet på grund af ufuldstændig visumansøgning.

Forsikring

Det er meget vigtigt, at du er forsikret. Hvis du ikke har bestilt STS' rejseforsikring så kontroller, at du har en forsikring, der dækker for rejser til udlandet. Det er også vigtig I kontrollerer at forsikringen dækker når forsikringstageren (tit mor eller far) ikke er med på rejsen. Hvis der skulle ske noget er det vigtigt, at du ved hvordan din forsikring fungerer og hvad den dækker. Kontakt dit forsikringsselskab god tid før afrejse.

Lommepenge

Det er meget individuelt, hvor meget man vil shoppe i kursusbyen. Hvis du ved, at du plejer at shoppe meget bør du påregne at have rigeligt med. En tommelfingerregel for mange lommepenge man bør have med sig, og som også indbefatter dine transportomkostninger i kursusbyen er:

ca. 1500 – 2000 DKK/uge i Europa
ca. 2000 – 2500 DKK/uge i øvrige lande

Lad være med at have for mange kontanter med dig. Det er fint, hvis du kun har kontanter med til at klare dig den første uge.

Kontanter

Vi anbefaler, at du ikke tager for mange kontanter med dig. Så tag kun kontanter med til at dække udgifter i den første uge. I kursusbyen er der altid en eller flere hæveautomater, hvor du kan hæve penge. Husk at der tilkommer et gebyr, når man hæver penge i udlandet. Planlæg det gerne således, at du hæver større beløb få gange end små beløb mange gange.

Hævekort

Det er meget praktisk at have et hævekort med på sprogrejsen. Tjek med din bank, at dit kort virker i den kursusby du skal til, samt hvilke gebyr der tilkommer. Det er ikke alle kort, der virker alle steder. Gør dette i god tid før afrejse. Det er ikke særlig sjovt at stå ved hæveautomaten og finde ud af at ens kort ikke virker i den pågældende kursusby. Det er nemt at finde en løsning på dette med sin bank, når man er hjemme i Danmark, det er sværere ude i kursusbyen.

Medicin

Hvis du tager noget speciel medicin er det vigtigt, at du har rigeligt med dig til hele din sprogrejse. Det er måske ikke muligt at købe samme type medicin i kursusbyen. Hav det altid med i håndbagagen, når du rejser. Nogle former for medicin kræver et medicinpas - din læge vil vide om dette er nødvendigt.

Telefon

Du må meget gerne tage din mobiltelefon med på sprogrejsen. Din leder skal altid kunne komme i kontakt med dig og omvendt. Tjek med dit mobilselskab, hvad det koster dig at ringe og sms i udlandet. Måske kan det bedre betale sig for dig at købe et simkort på destinationen? I så fald, skal du huske at din mobil ikke skal være sim-kort låst.

Sygdom/allergi

Hvis du lider af en alvorlig sygdom/allergi, som du ikke allerede har oplyst til STS, skal du meddele det omgående. Medbring gerne en oversættelse med fra din læge angående, hvilken sygdom/allergi du har, samt din generelle helbredstilstand. Vores personale vil gøre deres bedste for at tilgodese alle specielle behov, men vi kan ikke garantere, at vi kan opfylde dem alle.

Deltagerbevis

Ønsker du at medbringe et deltagerbevis på sprogrejsen, er det din slutfaktura som fungerer som dette. Vi har helt styr på, hvem som skal afsted med os, når du møder os i lufthavnen, så det er for din egen skyld.