Discover You - in a new language

Ledere og rejsen

Vi har et vigtigt motto, når du rejser med os: sikkerheden frem for alt! Derfor vi os af dig fra starten af sprogrejsen til den dag, du er tilbage igen – og de er selvfølgelig med til alle de sjove aktiviteter i løbet af sprogrejsen.

De bedste ledere for dig

Når vi spørger tidligere elever om deres oplevelser i udlandet, er de alle enige om én ting: deres leder spiller en vigtig rolle. Derfor sørger vi for at udvælge de bedste ledere til alle vores sprogrejser. De har gode sprogfærdigheder og erfaring fra tidligere studier eller arbejde i udlandet.

Du møder adskillige STS-ledere under turen. De arbejder ofte i hold af tre, når de arrangerer gruppeaktiviteter for dig. Der vil dog være én STS leder, som er din primære kontaktperson. Din STS-leder er der for dig hele dagen. Det er en person du altid kan henvende dig til, når du har spørgsmål eller brug for råd. Intet er for stort eller for småt.

"Mit job er at sikre, at alle får en god oplevelse, at vi altid har noget at lave og at skabe et godt sammenhold i gruppen. En sprogrejse giver dig oplevelser og minder for livet. Gå ikke glip af muligheden for at møde andre unge fra hele verden på din alder!"

Lovisa Westlund, STS-leder og underviser i matematik, naturvidenskab og svensk

Rejsen med STS

Din sprogrejse starter i Københavns Lufthavn. Når dine forældre afleverer dig, bliver du budt velkommen af STS-personale og du vil møde andre forventningsfulde elever, medmindre du rejser på STS Independent. På alle sprogrejser udover STS Independent vil få hjælp til at tjekke ind og og der er fokus på alt det nødvendige før afrejsen. Størstedelen af alle grupper udover STS Independent har sin STS leder med allerede på turen fra Danmark, men på enkelte afgange kan eleverne blive sendt afsted for at mødes med deres STS leder i en tilstødende lufthavn (ved mellemlanding). I dette tilfælde vil STS personalet i Københavns lufthavnen, sørge for at I som elever har telefonnummer på lederen I skal møde ved mellemlandingen, og at I har fået svar på de spørgsmål I måtte have, inden personen sender jer igennem sikkerhedskontrollen. STS personale i Kastrup sørger i disse tilfælde for, at alle elever er velinformerede omkring transportforholdene og kommer godt afsted. Rejser du på programmet STS Independent vil du flyve alene til destinationen, da du selv booker din flyrejse.

Ved ankomst til værtslandet møder du andre elever, der kommer fra andre lande. Den sidste del af rejsen er ofte en bustur, fra lufthavnen til din endelige destination. Du vil mødes med din værtsfamilie, STS personale fra kursusbyen, og de viser vej til din bolig, hvor du kan pakke ud og begynde på de bedste uger i din sommerferie. Skal du bo på resort/campus, bliver du kørt direkte hertil fra lufthavnen.

Vær opmærksom på følgende:

Vær beredt på at mødetiderne i Kastrup Lufthavn kan være tidlig morgen/sen aften og at der kan ske ændringer i rejsedatoer og flytider, grundet vores brochure trykkes før flybilletter frigives. Forekommer der en datoændring på 1-2 dage, får I besked med det samme fra det danske STS kontor. Gælder ikke STS Independent, da du selv booker din flyrejse.

Husk derfor IKKE at booke egen sommerferie helt op til datoerne for sprogrejsen - da den kan rykkes 1-2 dage på hver side.

Når man booker en sprogrejse med STS booker man en pakkerejse med fly, der ikke kan fravælges. Man kan vælge at blive i værtslandet efter sprogrejsen, såfremt det bekræftes af forælder/værger, at STS ikke har ansvar for eleven fra det tidspunkt eleven forlader sprogrejsen. Ingen refusion vil være mulig i disse tilfælde. Et dokument herom skal underskrives af forældre/værger, inden afrejse.