Sprogrejser 14 til 17 år
STS Sprogrejser - sjove og udviklende sprogrejser siden 1958

FAQ

Her kan du finde svar på nogle ofte stillede spørgsmål om udlandsstudier med STS Study Abroad. Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig gerne.

 • Hvad laver du i fritiden?

  Dine ledere sørger for, at der altid er noget sjovt at lave. I vil udforske lokalområdet og tage på længere udflugter sammen. Der er naturligvis også masser af aktiviteter om aftenen, f.eks. diskotek, karaoke, Lip Sync Battle, Robot Wars, Murder Mystery, Quiz Night, Movie Night og Student Party. Få mere at vide om alle aktiviteterne på de respektive programsider.

 • Hvordan foregår sprogundervisningen?

  Det vil helt sikkert ikke føles som den almindelige skoleundervisning du er vant til derhjemme – vores undervisere tager højde for, at du i et land, hvor sproget tales. Der vil være en blanding af gruppeøvelser og aktiviteter, alle sammen med dine nye venner fra hele verden.

  Læs mere om Skoler og programmer

 • Kan jeg bo sammen med min ven?

  Vi placerer så vidt muligt venner og søskende sammen, så vidt det er muligt i henhold til forholdene på destinationen. Det er dog meget vigtigt, at du giver os besked om dette i god tid, helst når du booker din rejse.

  Bemærk venligst, at venner og søskende af forskelligt køn ikke kan bo sammen, og på nogle campusser er der kun enkeltværelser til rådighed. I dette tilfælde placerer vi venner og søskende så tæt på hinanden som muligt.

  Læs mere: Booking og betaling 

 • Er der noget særligt, jeg skal overveje, når jeg booker?

  Det vigtigste er, at du sikrer din plads til den destination, hvor du gerne vil hen. Derfor vil vi gerne gøre det så nemt som muligt at booke. Så snart vi modtager din ansøgning, guider vi dig til de oplysninger vi skal bruge fra dig.

 • Er det sikkert at rejse alene?

  Ja, det er. Faktisk vælger flere og flere unge at tage på sprogrejse helt selv. Du får hurtigt nye venner, hvilket vil få dig til at glemme, at du er rejst alene. Du vil være sammen med en hel gruppe nye venner, og din leder vil sørge for, at I alle kommer til at lære hinanden at kende og har det sjovt. 

 • Hvordan ved jeg, hvilket sproglige niveau der passer til mig?

  Den første dag i skolen gennemfører alle en hurtig test og placeres derefter sammen med en gruppe klassekammerater, der er på omtrent samme niveau som én selv. Hver gruppe består af max. 20 elever.

 • Hvilke bøger skal du bruge?

  Kursusmaterialet, der bruges på vores sprogrejser, er specielt udviklet til sprogrejser. Du modtager alle de materialer, du har brug for, når du er på stedet på din destination.

 • Hvordan kommer jeg i skole?

  Afstanden til skolen og aktiviteterne varierer afhængigt af din destination. Nogle gange er det muligt at gå til aktiviteten/skolen, andre gange skal du køre med bus. Hvis du har brug for et buskort, kan du købe det på din første dag. Din leder kan hjælpe med dette.

  På Malta har vi vores egne busser, der kører eleverne til og fra skole, forskellige strande, STS Student Party og andre aktiviteter. 

 • Kan jeg komme på sprogrejse, hvis jeg har en lidelse eller allergi?

  Vi gør alt, hvad vi kan for at alle kan komme med på deres drømmerejse. Derfor er det vigtigt, at du giver os besked, hvis du har sygdomme (fysiske såvel som psykiske), allergier eller eventuelle handicaps. Når vi får disse oplysninger, kan vi finde den løsning, der passer dig bedst. 

  Læs mere: Booking og betaling

 • Hvordan fungerer afbestillingsforsikringen?

  Når du bestiller din sprogrejse, kan du vælge en sikkerhed, der giver dig mulighed for at ombooke eller afbestille rejsen uden ekstragebyr indtil 60 dage før rejsen. Afbestilling senere end 30 dage før afrejse kræver lægeerklæring.

  Læs mere: Booking og betaling

 • Hvor meget lærer jeg?

  Eftersom du er omgivet af sproget overalt – i skolen og i din fritid – lærer du det ret hurtigt. Det, du lærer i klasseværelset, er bare en del af den totale sproglæring. Du lærer også en masse, når du øver dig i sproget efter skole, når du shopper, eller når du bare køber en is.

  Læs mere: Skoler og programmer

 • Hvilke sprogkundskaber behøver jeg have for at tage på sprogrejse?

  For at tage på sprogrejse behøver du slet ikke have nogle forkundskaber i det lokale sprog. Den første dag, når du ankommer, laver eleverne en sprogtest, og herefter inddeles alle i forskellige grupper alt efter, hvilket niveau de befinder sig på.

 • Hvordan booker jeg rejsen frem og tilbage, når jeg skal på sprogrejse?

  Fly- og togbilletter er ikke inkluderet i prisen på den sprogrejse, du har købt igennem os. Du skal selv booke transport til og fra din destination. På den måde kan du selv vælge den rejseform, der passer dig bedst. Hvorfor ikke gøre din rejse til et eventyr og booke et stopover i Paris fx? Når du er kommet frem, sørger vi for, at du bliver hentet på togstationen eller i lufthavnen og trygt og sikkert bliver transporteret derhen, hvor du skal bo.

  STS tager sig af transfer fra og til lufthavnen eller togstationen på din ankomstdestination, så det er vigtigt, at du fortæller os dine ankomst- og afgangstider.

 • Skal jeg bruge et pas for at komme på sprogrejse?

  Ja, du skal medbringe dit pas, også selvom du bor i Europa og rejser inden for Europa. Sørg for, at dit pas er gyldigt under hele dit ophold. Det skal være gyldigt mindst tre måneder efter hjemrejse fra Europa og mindst seks måneder efter hjemrejse fra vores andre destinationer. Når du rejser til USA, skal du have et biometrisk pas (dvs. med datachip). Sørg også for, at dit pas ikke er beskadiget nogen måde, og at der ikke mangler sider i det. Reparationer med tape og lim duer ikke – du skal have et nyt pas.

 • Har jeg brug for forsikring?

  Det er meget vigtigt, at du er forsikret. Du skal sørge for at få en rejseforsikring, der dækker i udlandet. Det er også vigtigt at tjekke, at forsikringen er gyldig, selvom forsikringstageren (mor eller far) ikke er med på rejsen. Hvis der skulle ske noget, er det vigtigt at vide, hvordan din forsikring virker, og hvad den dækker. Kontakt dit forsikringsselskab i god tid før din afrejse, og spørg os endelig, hvis du er i tvivl om noget.

 • Hvor mange lommepenge har jeg brug for?

  Det er helt individuelt, hvor mange penge man bruger, og hvor meget man har lyst til at købe. Hvis du ved, at du har tendens til at købe en del, så sørg for, at du har penge nok. Men vi anbefaler, at du ikke tager for mange kontanter med. Hvis du gerne vil have kontanter med, så kan det være en god idé at have nok med til at dække dine udgifter den første uge og til at købe en busbillet. Der vil være én eller flere hæveautomater på din destination, hvor du kan hæve penge. Vær opmærksom på, at der er et gebyr, når du hæver penge i udlandet.

 • Skal jeg tage min telefon med?

  Ja, det er en god idé at tage din telefon med. Den kan også være praktisk at have med, hvis du fx vil tage billeder. Men husk at tjekke med din udbyder, hvilket abonnement du har, så du ved, hvor meget det koster at ringe og bruge data i udlandet. Nogle overnatningssteder har wi-fi, og andre har ikke. Men du må ikke bruge din telefon i klassen, eller når du deltager i visse aktiviteter. Om aftenen er det desuden bare sjovere, hvis du er sammen med dine nye venner i stedet for at være i kontakt med dem derhjemme.

 • Skal jeg have et visum for at tage på sprogrejse?

  Hvor du bor i et europæisk land og skal på sprogrejse inden for EU, har du ikke brug for et visum.

 • Bliver jeg altid placeret sammen med andre studerende, hvis jeg har bedt om det?

  Vi imødekommer anmodninger så vidt muligt, men der kan være grunde uden for vores kontrol, der gør det umuligt. For eksempel hvilke indkvarteringsmuligheder der er tilgængelige i en bestemt periode på en destination, eller fordelingen af piger/drenge på destinationen i en bestemt periode.

  Bemærk venligst, at venner og søskende af forskelligt køn ikke kan bo sammen.