Sprogrejser 15 til 18 år

  FAQ

  Her kan du finde svar på nogle ofte stillede spørgsmål om udlandsstudier med STS Study Abroad. Hvis du ikke kan finde svar på dine spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig gerne.

  • Kan Covid19 påvirke min rejse?

   Sørg for at følge alle anbefalinger fra de lokale myndigheder, hjemme og på din destination. STS følger myndighedernes råd og holder kontakten med alle vores partnere for at holde os velinformeret. Vi ser altid til vores elever og værtsfamiliers bedste og handler derefter. 

  • Hvis du ikke kan rejse på grund af den pandemiske situation

   Hvis du ikke kan rejse pga. rejserestriktioner på det tidspunkt, vil vi først prøve at ombooke dit progam til en anden anden destination eller til en senere dato. Hvis dette ikke er muligt, refunderer vi programgebyret ifølge love som gældender i dit land.

  • Skal jeg vaccineres mod Covid19?

   De fleste af vores værtslande kræver, at du er vaccineret mod Covid19. Selv om der ikke er et krav, anbefaler vi stærkt, at du er fuldt vaccineret i god tid inden din rejse.

  • Hvilke former for sprogrejser findes der?

   I STS har vi mange forskellige slags sprogrejser. Dette betyder, at vi højst sandsynligt kan finde en sprogrejse som, matcher dine behov og ønsker perfekt.

   Sprogrejser - på den klassiske sprogrejse får du undervisning om morgenen eller eftermiddagen og sjove aktiviteter og udflugter resten af dagen. På nogle destinationer kan du kombinere turen med ekstra aktiviteter som surfing eller dykning. Til denne type ferie tilbyder vi også intensive kurser for dem, der ønsker at udvikle deres sprogfærdigheder endnu hurtigere. 

   Læs mere om Sprogrejser her

    

  • Hvad laver du i fritiden?

   Dine ledere sørger for, at der altid er noget sjovt at lave. I vil udforske lokalområdet og tage på længere udflugter sammen. Der er naturligvis også masser af aktiviteter om aftenen, f.eks. diskotek, karaoke, Lip Sync Battle, Robot Wars, Murder Mystery, Quiz Night, Movie Night og Student Party. Få mere at vide om alle aktiviteterne på de respektive programsider.

  • Hvordan foregår sprogundervisningen?

   Det vil helt sikkert ikke føles som den almindelige skoleundervisning du er vant til derhjemme – vores undervisere tager højde for, at du i et land, hvor sproget tales. Der vil være en blanding af gruppeøvelser og aktiviteter, alle sammen med dine nye venner fra hele verden. Dine lektier kan f.eks. være at fortælle dine klassekammerater om den middag, du og din værtsfamilie spiste i aftes.

   Læs mere om sprogundervisningen

  • Kan jeg bo sammen med min ven?

   Absolut. Vi forsøger at placere venner og søskende, der gerne vil bo hos samme værtsfamilie, sammen. Det samme gælder for sprogrejser med indkvartering på resort eller campus. Op til fire venner eller søskende kan bo sammen (vi mikser ikke køn) Giv os besked, når du bestiller, hvis der nogen bestemt, du gerne vil bo sammen med.

   Læs mere: Booking information 

  • Hvordan udvælger I jeres værtsfamilier?

   En vigtig del af din sprogrejse er indkvarteringen. Vi er meget strikse, når vi udvælger værtsfamilier til vores elever. Vi opstiller klare retningslinjer og betingelser, som skal opfyldes, inden vi godkender en familie. Vi kommer på besøg og interviewer alle potentielle værtsfamilier, hvorefter vi udvælger de bedste. Vi har samarbejdet med de fleste af vores familier i mange år.

  • Er der noget særligt, jeg skal overveje, når jeg booker?

   Det vigtigste er, at du sikrer din plads til den destination, hvor du gerne vil hen. Derfor vil vi gerne gøre det så nemt som muligt at booke. Så snart vi modtager din ansøgning, guider vi dig til de oplysninger vi skal bruge fra dig.

  • Er det sikkert at rejse alene?

   Ja, det er. Faktisk vælger flere og flere unge at tage på sprogrejse helt selv. Du får hurtigt nye venner, hvilket vil få dig til at glemme, at du er rejst alene. Du vil være sammen med en hel gruppe nye venner, og din leder vil sørge for, at I alle kommer til at lære hinanden at kende og har det sjovt. Rejser du med STS Independent skal du selv arrangere fly tur/retur. 

  • Hvordan ved jeg, hvilket sproglige niveau der passer til mig?

   Den første dag i skolen gennemfører alle en hurtig test og placeres derefter sammen med en gruppe klassekammerater, der er på omtrent samme niveau som én selv. Hver gruppe består af max. 20 elever.

  • Hvilke bøger skal du bruge?

   STS har udviklet et helt unikt, sjovt og pædagogisk undervisningsprogram til dig. Det er enormt populært og udviklet af vores egne lærebogsforfattere, en del af vores akademiske team, der er eksperter på deres felt.

  • Hvad er en værtsfamilie?

   En værtsfamilie er ligesom enhver anden familie. De kan bestå af gifte par, samlevende eller enlige mødre. De kan være unge eller midaldrende. De fleste familier har egne børn i forskellige aldre. Værtsfamilierne kan bo i alt fra et stort hus til en lejlighed. De har alle det til fælles, at de trives i et internationalt miljø og brænder for at lære elever fra hele verden at kende. De fleste af dem har været værtsfamilier for STS-elever i mange år, og mange elever bevarer kontakten med deres værtsfamilier efter de er kommet hjem.

  • Hvordan kommer jeg i skole?

   Afstanden til skolen og aktiviteterne varierer afhængigt af din destination, og hvor din værtsfamilie bor. Nogle gange er det muligt at gå til aktiviteten/skolen, andre gange skal du køre med bus. Hvis du har brug for et buskort, kan du købe det på din første dag. Din leder kan hjælpe med dette.

   På Malta har vi vores egne busser, der kører eleverne til og fra skole, forskellige strande, STS Student Party og andre aktiviteter. 

  • Kan jeg rejse selvom jeg fejler noget?

   Vi gør alt, hvad vi kan for at alle kan komme med på deres drømmerejse. Derfor er det vigtigt, at du giver os besked, hvis du har sygdomme (fysiske såvel som psykiske), allergier eller eventuelle handicaps. Når vi får disse oplysninger, kan vi finde den løsning, der passer dig bedst. Vi har værtsfamilier, som har erfaring med diabetes og allergier osv., og som er velinformerede, hvad angår medicin, ernæring og livsstil.

   Læs mere: Bookinginformation

  • Hvordan fungerer afbestillingsforsikringen?

   Når du bestiller din sprogrejse, kan du vælge en sikkerhed, der giver dig mulighed for at ombooke eller afbestille rejsen uden ekstragebyr indtil 60 dage før rejsen. Afbestilling senere end 30 dage før afrejse kræver lægeerklæring.

   Læs mere: Afbestillingsforsikring

  • Hvor meget lærer jeg?

   Eftersom du er omgivet af sproget overalt – derhjemme, i skolen og i din fritid – lærer du det ret hurtigt. Det, du lærer i klasseværelset, er bare en del af den totale sproglæring. Du lærer også en masse, når du øver dig i sproget efter skole, når du tilbringer tid sammen med din værtsfamilie, når du shopper, eller når du bare køber en is.

   Læs mere: STS Progressive Learning

  • Hvilke sprogkundskaber behøver jeg have for at tage på sprogrejse?

   For at tage på sprogrejse behøver du slet ikke have nogle forkundskaber i det lokale sprog. Den første dag, når du ankommer, laver eleverne en sprogtest, og herefter inddeles alle i forskellige grupper alt efter, hvilket niveau de befinder sig på.

  • Hvordan booker jeg rejsen frem og tilbage, når jeg skal på sprogrejse?

   Fly- og togbilletter er ikke inkluderet i prisen, når du køber en sprogrejse hos os. Du booker din egen transport og rejser på egen hånd til og fra din destination. Det betyder, at du kan vælge det rejsealternativ, som passer dig bedst. Så hvorfor ikke gøre rejsen til et eventyr og tage toget via Paris for eksempel? Når du er ankommet, sørger vi for, at du bliver hentet på togstationen eller i lufthavnen og trygt og sikkert bliver transporteret derhen, hvor du skal bo.

   STS sørger for transfer fra og til lufthavnen eller togstationen på din destination, så det er vigtigt, at du meddeler os dine ankomst- og afgangstider.

   Vi anbefaler dig at booke via vores partner, Dib Travel. De hjælper dig med at booke den bedste rejse efter dine ønsker og kan hjælpe dig med at booke assistance, hvis du ønsker det. Kontakt Dib Travel på tlf.: +46108887062 eller via e-mail til support@dibtravel.com. Angiv, at du er STS-elev.