For elever i alderen 14 til 18

Elevhistorier

Læs hvad både nuværende og tidligere udvekslingselever har at sige om deres high school-år med STS. Det vil give dig en forsmag på hvad der måske venter dig. Velkommen ud i verden.

"Udvekslingsåret lærte mig uendelige livslektier, som har gjort mig klogere på min kultur, deres kultur og ikke mindst mine egne værdier. Jeg har lært at møde alle med åbent sind, ligesom min værtsfamilie gjorde. Den forståelse af verden man får som udvekslingsstudent, er livsbekræftende da man indser at der er mange måder at leve på - og ikke én er forkert."

Frida Burchardt, udvekslingselev USA, Michigan

"Et udvekslingssår er noget helt specielt, som skal opleves på egen krop, og som man aldrig kommer til at fortryde. Der er noget privilegeret over at få en ny familie i et andet land. Den kærlighed og det bånd der bliver knyttet, burde alle få lov til at føle. Et år ikke lyder af meget, men man når at skabe sig et helt nyt liv, og jeg savner den texanske kultur hver dag."

Celina Christensen, udvekslingselev USA, Texas


"The weirdest memories are definitely about the food in Sweden"

We managed to get an interview with Amelia from Italy. She was on exchange in Uddevalla, Sweden for 322 days.

Amelie from Italy, on exchange in Sweden

Read more

"Exchange isn't a year in your life, it's a life in a year"

"Exchange isn't a year in your life, it's a life in a year" Det er utroligt, at det overhovedet er muligt, at opleve så mange ting på et år. Skole, familie, venner, sport og diverse oplevelser i landet. Det vigtigste er, at gå ind til tingene med et åbent sind, lær af deres kultur og få nogle oplevelser for livet.

Camilla Vodder, udvekslingselev USA

"At være udvekslingselev har givet mig så mange nye venskaber"

"At være udvekslingselev har givet mig så mange nye venskaber, både en masse kiwi-venner, men også en masse venner fra hele verden. At have venner fra hele verden har lært mig om nye kulturer og måder at leve på og mine venskabsbånd vil forhåbentlig vil vare for evigt! New Zealand har virkelig ikke skuffet mig – det er et fantastisk land. "

Alexander Bang, udvekslingselev New Zealand

“Du bliver bare nødt til at opleve den amerikanske school spirit!”

Ved sammenligning er skolen i USA og hjemme som nat og dag. Dét jeg savner mest er deres high school spirit. At samles med resten af eleverne og lærerne for at støtte skolens hold er noget alle burde opleve. Vær åben overfor alle slags aktivitete - det vil du få meget ud af.

Henric Engström, udvekslingselev USA

"Du lærer at blive selvstændig, og du får venskaber for livet"

Du skal tage på udveksling, hvis du elsker at rejse, elsker nye udfordringer og hvis du elsker at prøve noget nyt og spændende. Samtidigt er det også en unik mulighed, for at lære om et andet land på nært hold. Du lærer ikke kun om kulturen, men du lærer også at blive selvstændig, og du får venskaber for livet. Et godt råd ville være at være åben og udadvendt. I den første tid er det dig, som alle vil snakke med og er interesserede i. Derfor skal du være åben, og spørge ind til dem også. Komplimenter dem, smil og vær glad, så får du det bedste år.

Josephine Hansen, udvekslingselev USA

“Bom dia, Flor do Dia!”

Det er fantastisk at opdage hvad der kan ske, hvis du blot lader det ske! Pludselig var jeg en del af denne varme og spændende kultur og fulgte bare med strømmen. Jeg kendte overhovedet ikke sproget, og var afhængig af ordbøger de første par måneder. Men et af mine stærkeste og bedste minder er fra en af mine mange svedige busture, hvor jeg sagde noget i stil med "i mit hjemland" og hun totalt overrasket udbrød "er du ikke brasilianer?!"

Tua Sandholm, udvekslingselev Brazil

Hvorfor skal man tage op udveksling?

Lad os indse det - ikke alle mennesker er egnet/ville nyde et udvekslingsophold. Du er et helt år væk fra det familie og venner du daværende kender, og bliver smidt ind i et uvant miljø. Men, hvis du er den type der ville have the-time-of-your-life, og her tænker jeg en der er eventyrlysten, tørstig efter viden, nysgerrig, villig til at lærer og knytte nye venskaber, selvstændig, og ivrig efter selvudvikling samt læring, og ville til at kaste dig ud i noget fuldkommen nyt og komme ud af din comfort-zone, så er det en mulighed du ikke bør misse ud på! For så vil det blive en helt uforglemmelig oplevelse. Ikke alene har jeg lært meget om en anden kultur og fået udvidet mine horisonter, har jeg også lært en del om mig selv, og hvem jeg er. Jeg er den samme person som tog af sted, og så alligevel ikke. Jeg har knyttet nogle helt specielle venskaber, oplevet og set nogle fantastiske ting. Beslutningen om at tage af sted er helt bestemt den bedste beslutning for mig selv jeg nogensinde har taget, og selvom det hele ikke har været en dans på roser har det dårlige bare gjort det gode så meget bedre og mere værd. Nu er halvdelen af mit ophold snart væk, men jeg er på ingen måde klar til at tage hjem overhovedet!

Louise Rurup Petersen, udvekslingselev USA

“Dette er once in a lifetime”

I løbet af min tid i Canada har jeg lært så meget og mødte en hel anden kultur. Hvis du sidder derhjemme og overvejer om du også skal tage afsted - så gør det. Dette er once in a lifetime; du vil aldrig få samme mulighed for at opleve en ny kultur på denne specielle måde.

Elin Winberg, udvekslingselev in Canada

“Det bedste jeg nogensinde har gjort”

USA for a full year was the best I ever could have done. I lived in a little nice town in eastern Kentucky with a wonderful family that quickly took me to their hearts. I experienced many new and thrilling things and got friends for life. So don’t hesitate. Begin the adventure of your life!

Karin Hallgren, udvekslingselev USA

“Jeg har lært så meget”

I løbet af mit år i Frankrig har jeg oplevet så meget, som jeg aldrig ville have oplevet derhjemme. At have boet med en ny familie og starte på en ny skole har styrket min selvtillid. Jeg føler, jeg vil kunne klare alt nu.

Viktor Sjöblom, udvekslingselev Frankrig

“Et fantastisk år”

Mit år i Italien har været fantastisk! Jeg har lært et nyt sprog flydende og har fået en Italiensk familie, som jeg vil føle mig som en del af resten af mit liv. Jeg havde heldigvis modet til at tage afsted, og jeg anbefaler alle andre at gøre det samme!

Carin Blomberg, udvekslingselev Italien

“Mit livs eventyr”

Du lever i en lille boble af glæde. Prøv bare at tænk på muligheden for at starte forfra et helt nyt sted. Det er svært når du ikke forstår sproget, men som alle ved - det du lærer af dine fejl. Hvis du leder efter dit livs eventyr, så tag på high school i Spanien!

Johanna Dahl, udvekslingselev Spanien

“Du vil elske den australske livsstil!”

I år blev mit liv ændret på en positiv måde. Jeg er blevet mere åben, sød og hjælpsom. Jeg har fået nye venner for livet og en ekstra familie. Du vil elske den australske livsstil, deres venlighed, sprog og åbenhed i et land med mange muligheder!

Amanda Nilsson, udvekslingselev Australien