For elever i alderen 14 til 18

Hvordan fejres Valentines Day i USA?

Tue Jan 16 2018

Nogle elsker dagen - andre vil helst springe dagen over. Vi har talt med den tidligere udvekslingselev, Celina, som har været på high school i USA. Herunder kan du læse hendes fortælling om Valentines Day i USA.

Hjerteformede, fyldte chokolader, kaniner i gangene og roser i bunkevis. Det lyder som startscenen fra en romantisk komedie, men i virkeligheden er det en beskrivelse af den 14. februar 2012.

Jeg vidste selvfølgelig at Valentins Dag ville være vigtigere i USA end den havde været derhjemme. Min bedste veninde Alexa havde da også fortalt mig at jeg burde tage noget rødt på, at det var en slags tradition. Men mere havde jeg ikke tænkt over det.

I dagene op til var der sat en stand op i Cafeteriet hvor man for 1$ kunne skrive en personlig hilsen der på Valentins Dag ville blive bundet på en rose og leveret i timen. Jeg havde sendt beskeder til min tre tætteste veninder og jeg glædede mig til at se det hele løbe af staben.

Da jeg kom ind af døren den morgen var det som at blive ramt i ansigtet af Amor. Ingen beskedne pile her, det var et direkte knytnæveslag i ansigtet. Der var ikke et hjørne af gangen, der ikke var optaget af kyssende par og aldrig havde duften af parfume været tungere i luften.

Det startede til første lektion. Jeg havde US History. Mr. Albee snakkede om retten til frie våben da lektionen blev afbrudt af en stor fluffy kanin med favnen fuld af roser. En efter en blev navne råbt på dem der havde fået roser og ligeså fordelt. ”Miss Pontoppidan!” Jeg smilte. Jeg gik ud fra de ville være fra en af mine veninder. Kaninen gav mig en hel buket. På skiltet med min navn stod der kun et telefonnummer. Der var ingen hilsen.

Resten af dagen var ligeledes i Kærlighedens Tegn. Fra time til time kom kaniner ind og delte ting ud. Jeg fik et par roser til, 3 æsker chokolade og en Teddy Bear med et hjerte med teksten ”I love you”. Den står stadig på min seng. Min gode veninde Sarah havde sat et skilt op på min locker med teksten ’Some journeys are measured better in friends than miles’. Da jeg åbnede skabet faldt der balloner ud. Til den dag i dag er det mig et mysterium hvordan hun fik dem derind.

Nu nærmer vi os min 6. Valentinsdag post-USA. Danmark er så småt begyndt at komme med. Der er mere lyserødt, mere chokolade og flere roser. Men det er stadig ikke det samme. Det er stadig ikke en dag hvor alle er mere venlige ved hinanden og hvor kærlighed bliver erklæret både blandt venner, crushes og dem man tror, man skal bruge resten af livet med. Det er ikke en dag kun tilegnet kærlighed og håb. Men jeg er optimistisk. Og derfor tager jeg i hvert fald rødt på den 14. februar! Og buketten med roser fra den hemmelige beundrer? Det er en historie til en anden gang.

Klik videre og bliv klogere på et high school år i USA!

Klik her og tilmeld dig et af vores fysiske eller online inspirationsmøder i februar & marts.