For elever i alderen 14 til 18

Spil fodbold i Texas!

Thu Dec 22 2016

Drømmer du om at bo i udlandet og samtidig dyrke din yndlingssport? For Julie Perkins fra den Svenske ø Gotland, gik netop denne drøm i opfyldelse i august 2015. Hun pakkede sit fodbold grej - og selvfølgelig masser af andre ting man har brug for når man skal rejse et helt år - og hoppede på et fly til USA. Vi har stillet hende et par spørgsmål om hendes tur indtil nu. Læs hendes inspirerende historie her.

Hej Julie! Hvor er du lige nu?

- Lige nu er jeg i den lille by Stephenville, Texas, med omkring 20.000 indbyggere. Jeg kom hertil d. 20. august og skolen startede 4 dage efter jeg ankom. Skoleåret slutter d. 27. maj hvorefter jeg tager tilbage til Sverige.

Hvorfor valgte du at tage til udlandet?

- Jeg valgte at tage et udvekslingsår, fordi jeg ønskede at at lære nyt om en fremmed kultur, og samtidig lære mig selv bedre at kende. Desuden elsker jeg bare at rejse!

Du er blevet interviewet af den lokale avis, hvordan var det?

- Jeg blev først interviewet én gang fordi jeg er udvekslingsstudent, og derefter blev jeg interviewet endnu en gang, med fokus på at jeg spiller fodbold. Jeg spiller fodbold hjemme i Gotland, så jeg følte at jeg også måtte prøve i USA.

Sjovt! Hvilket hold spiller du på?

- Jeg spiller på Stephenville High School team.

Hvordan er det at spille fodbold i USA?

- I højsæsonen har vi både træning i skolen og efter skole hver dag - det var rigtig meget fodbold i en periode. Skolens fodbold sæson ligger fra januar til april. Der er hård konkurence skolerne imellem og jeg elsker at vi har så meget træning og at det bliver taget meget seriøst.

Hvordan klarede dit hold sig?

- Mit hold kvalificerede sig til playoff og alle forældre meldte sig frivilligt til at dekorere omklædningsrummet og skolebussen. Inden playoff var der "sendoff" hvor hele skolen siger held og lykke og hepper på holdet. De studerende bærer trøjer med spillernes navne, og når det er kampdag er alle virkelig involverede og spændte.

Hvad er det bedste ved din udveksling?

- Det bedste ved mit udvekslingsår hidtil er nok alt det jeg har lært om en anden kultur og et nyt sprog. Det at vi dyrker sport i skolen er også et stort plus. Desuden har min værtsfamilie gjort mit udvekslingsår til det bedste nogensinde!

Hvad er dit bedste råd til dem, der snart skal afsted?

- Et godt råd er at blive medlem af en klub eller et sportshold! Det gør det meget lettere at lære nye mennesker at kende. Derudover vil dit år være så meget lettere, hvis du har en positiv indstilling overfor nye ting. Sig ja!

Vi takker Julie for samtalen og ønsker hende held og lykke med fodbold og skole. Vil du også opleve et skoleår som du aldrig glemmer? Så tag dine forældre under armen og kom til et gratis møde med os, hvor vi kan fortælle dig mere om hvordan din drøm kan gå i opfyldelse.