For elever i alderen 14 til 18

Alt hvad du behøver at vide om high school i New Zealand

Mon Jul 10 2017

Vi sender flere og flere af vores elever til det skønne land New Zealand, hvilket er dejligt fordi landet er en sjov og eventyrlig destination at være på sit udvekslingsår.

Ansøgningsfristen for 2017 er lukket for STS High School Classic, men du har stadig chancen for at rejse til efteråret med vores program STS High School Select, hvor du kan vælge at være afsted, i dette smukke land, i et halvt år eller et helt.

Vi bedte vores New Zealandske elev Sarah, der på nuværende tidspunkt er på udveksling I Sverige og arbejder som praktikant på STS hovedkontoret over sommeren, om at fortælle alt hun ved omkring high school I sit hjemland. God læselyst!

High school bliver ofte kaldt college og varer i New Zealand i 5 år. Du starter på 9. år (alder: 13-14) til 13. år (alder: 17-18). Skoleåret er delt op i fire semestre hvor 1. semester starter sent i februar og det 4. semester slutter tidligt i december.

En typisk dag på en kiwi high school, afhængig af hvilket år du er på, vil bestå af fem 1-times klasser og to frokostpauser i løbet af dagen. Eleverne tager selv frokost med i skole og alle bærer skoleuniform, hvilket du vil lære at elske! Fra år 9-12 er der obligatoriske fag som matematik, engelsk og idræt, men der er også nogle valgfrie fag, hvilke kan variere meget – fra kunst og drama til sløjd, landbrug eller et nyt sprog. Dette betyder at dine dage altid vil være forskellige og du kan læse de fag du er interesseret i.

Alle starter omkring kl. 8.45 hver morgen med at tage bussen til skole og slutter kl. 15.10 om eftermiddagen. High school i New Zealand tilbyder noget for en hver smag, lige fra sport og kultur til støtte med at nå dine akademiske mål. Alle skoler har diverse hold til en bred vifte af sport, blandt de populære valg er netball, rugby, volleyball, hockey, svømning, lacrosse – og listen fortsætter! Ofte er træning og møder efter skole, afholdt eller trænet af lærere eller forældre.

Forholdet mellem lærer og elever er semi-formelle men ekstremt venlige og lærerne tager sig rigtig godt af eleverne. Der er en virkelig god stemning og samhørighed og i løbet af året vil der være konkurrencer, events, indsamlinger, camps, udendørs udflugter og andre spændende ting alle kan deltage i. det er virkelig et sted du vil se frem til at tage til!

Af: Sarah, high school udvekslingselev i Sverige og Marketing praktikant hos STS

vil du på udveksling til New Zealand dette efterår? Send os din forespørgsel så vender vi tilbage til dig så hurtigt som muligt.

Klik her for at ansøge til udveksling i New Zealand 2018.