For elever i alderen 14 til 18

Lucie lever high school-drømmen i USA!

Mon Apr 10 2017

Navn: Lucie Tanguy
Alder: 18 år
Hjemland: Frankrig
Udvekslingselev i: Iowa, USA 16/17

Fortæl os Lucie, hvordan kom du til den beslutning om at studere i udlandet?

Jeg har altid elsket engelsk og synes det er et pænere sprog end fransk. En dag fandt jeg en Facebook side som omhandlede en pige fra min gamle skole, hun var nemlig udvekslingselev i USA i et år. Da jeg så det, vidste jeg at det var det jeg gerne ville. At leve et år i Amerika, som en amerikansk teenager, og bo hos en amerikansk familie samtidig med at gå på en amerikansk high school og få muligheden for at blive tosproget, ville bare være perfekt. Og her er jeg, to år senere og lever den amerikanske drøm!

Hvad er det bedste du har oplevet?

Så mange ting! Men hvis jeg skal vælge en, ville jeg sige alle de mennesker jeg har mødt. Jeg har fået venner for livet, og det føles som om jeg har kendt dem hele livet og ikke kun i otte måneder. Det er skønheden i at være udvekslingsstudent!

Var det let at få nye venner?

Hvis jeg skal være ærlig – så var det ikke så let. Men jeg tror også det var fordi jeg var meget genert i starten, så derfor var det nok svært for mig, at tale med fremmede mennesker på et andet sprog. Så det tog mig noget tid, før jeg fik rigtig gode venner, og det tog mig nok omkring 2 måneder før jeg kendte alle på skolen (skolen er ikke særlig stor), men jeg har en masse venner nu. De to måneder gik virkelig hurtigt, fordi du møder hele tiden nye mennesker. Jeg er heldig for at jeg går på en lille skole, hvor alle kender alle.

Ville du sige, at du har udviklet dig som person under opholdet? Og på hvilken måde?

Ja, denne rejse har gjort mig meget mere selvstændig, og mener at det er vigtig for alle teenagere at blive. Jeg har fået et bedre selvværd, ved at rejse så langt hjemmefra og tror på at jeg vil være mere selvsikker og ikke så genert som jeg plejede at være, når jeg kommer hjem igen.

Min rejse til et andet land og de opdagelser jeg har gjort mig, har fået mig til at indse at det er noget som jeg også gerne vil gøre i fremtiden. Jeg ønsker at rejse verden rundt og lærer de forskellige kulturer, møde nye mennesker samt lære flere sprog. Jeg vil rigtig gerne flytte tilbage til USA, måske Californien, måske tage på college, eller flytte til et spansktalende land, så jeg kan lære spansk eller måske til Sverige for at lære svensk. Jeg ved det ikke helt endnu, men vi må se!

Hvad vil du savne mest, når du er tilbage i Frankrig?

Jeg elsker alle aspekter af mit nye liv, og er bange for at jeg går glip af så mange ting, men det jeg kommer til at savne mest, er min værtsfamilie. Jeg betragter dem ikke som min værtsfamilie længere, jeg føler mere de er min anden familie. Vi har det så godt sammen samt er vores personligheder er meget ens. Vi har nøjagtig samme humor og griner ad de samme ting. De behandler mig som deres egen datter, og det vil knuse mit hjerte at forlade dem.

Hvad ville du anbefale til andre mennesker, der ønsker at studere i udlandet?

Tøv ikke! Det kan virke skræmmende, men tro mig det er den bedste beslutning, du kan gøre dig. Det er så givende – man lærer så meget om sig selv og at verden er awesome. Du bliver uafhængige samt vildt selvstændig.

Husk, du får chancen til at være dig selv fuldt ud, da ingen kender dig. Det betyder at du vil få rigtige gode venner, der værdsætter dig for den du virkelig er. Glem ikke at være fordomsfri! Alt er så anderledes her i forhold til Europa, men det er hvad der vil gøre dit udvekslings år så specielt – sig ja til alt og prøv en masse nye ting.

Ansøg om en high school år i USA

Følg Lucies rejse på hendes Facebook-side

Har du din egen udvekslings historie, du gerne vil dele? Så send en e-mail på engelsk til content@sts.se, og vi vil kontakte dig.