For elever i alderen 14 til 18

“Jeg har aldrig været mere nervøs i hele mit liv”

Tue Dec 05 2017

Linnéa tog beslutningen om at hun ville prøve noget nyt, så hun forlod Sverige og tog på high school i USA.

Navn: Linnéa Andersson
Alder: 16
Hjemby: Frillesas, Sweden
Udvekslingsland: Wisconsin, USA

Linnéa, fortæl os om dit high school år!

Selvfølgelig! Jeg tilbragte mit high school år i en lille by i Wisconsin, USA i 2009. Jeg forstår stadig ikke, hvordan jeg turde flytte udenlandsk i en alder af 16 år, men jeg gjorde det. Så snart jeg havde fået ideén i mit hovede, vidste jeg at det var det jeg ville - men jeg har aldrig været så nervøs før, som jeg var, lige før jeg skulle afsted. Jeg ved ikke hvem jeg ville være idag, hvis jeg ikke havde gjort det. Jeg taler stadig med mine venner i USA, ogjeg besøger min værtsfamilie så ofte som jeg kan. Da jeg kom retur til Sverige, var det som en mere selvstændig person, og dét var en fantastisk følelse.

Hvordan blev julen fejret hos din værtsfamilie?

Min værtsfamilie bestod af min værtsmor og 4 værtssøstre. I begyndelsen af december, købte vi et juletræ og pyntede det, hvilket var meget tidligere end hvad jeg var vandt til fra Sverige. Resten af måneden gik med hvad jeg havde forventet af en amerikansk julemånede; masser af julesmåkager, julekoncerter og traditionelle julefilm med familien. Vi åbnede gaver på "Christmas Day morning", og senere var vi sammen med andre familiemedlemmer - og selvfølgelig spiste vi en masse lækker julemad.

Hvad var den største forskel mellem en amerikansk jul og en svensk jul?

Jeg tror at det er, at julen bliver fejret på "juledag" i USA i stedet for om aftenen, som vi gør i Sverige. Og så også det faktum at der bliver pyntet meget mere op i USA end i Sverige. Det var ikke unormalt at se forhaver med oppustelige julemænd, uendelige julelyskæder og kaner med rensdyr blinkende i fronten.

Har du bragt nogle af traditionerne med dig hjem?

Jeg tror jeg har taget den amerikanske attitude "more is more" med mig hjem. Jeg elsker julen og har altid lyst til at høre julemusik, bage småkager og pynte op så tidligt som muligt. Jeg har dog ikke købt en oppustelig julemand endnu...

Tusinde tak til svenske Linnéa for at dele sin historie! Læs mere om vores high school elevers oplevelser her.