For elever i alderen 14 til 18

“Jeg ville uden tvivl gøre det igen!”

Tue Sep 12 2017

Mariam, 16, flyttede for nyligt hjem til Østrig efter et udvekslingssemester i USA. Hun fortalte os om den amerikanske high school spirit, hvordan hun mødte sine bedste venner og om den fantaktiske Coast to Coast tur, som hun endte sit semester i USA med.

Navn: Miriam Kapfinger
Alder: 16 år
Hjemby: Stripfing, Østrig
På udveklings i: Indiana, USA, i et semester

Hvad fik dig til at beslutte at blive udveklingselev i USA?

Jeg har altid elsket at rejse og se forskellige dele af verden og forskellige kulturer. Jeg synes, det virkede kedeligt, at blive det samme sted, på den samme skole i hele min skoletid – jeg ville gerne opleve et helt anderledes skoleliv og en anden måde at leve på generelt. Jeg vidste, jeg ville komme tilbage med masser af ny viden, mange nye minder, venskaber med folk fra et andet land og meget mere.

Hvad var det bedste ved din tid i udlandet?

Det er svært at vælge én ting, der var bedst, for jeg kan komme i tanke om så mange fantastiske ting. Én af de bedste ting var helt klart high school livet. Hvad der ligner et anderledes skolesystem, en anden bygning og andre mennesker til at starte med, viste sig at være meget mere end bare det. "The spirit", elevernes entusiasme, den fantastiske følelse og det sjove ved at være på et sportshold og få venner for livet – alt det, der gør skolen fantastisk. Hver skoledag var et nyt eventyr, og det var fantastisk at opleve den amerikanske måde at gå i skole på.

Kom du godt ud af det med din værtsfamilie?

Jeg kom rigtig godt ud af det med min værtsfamilie. Fra første dag følte ejg mig som en del af deres familie. De tog godt imod mig, og sikrede sig, at jeg faldt godt til rette, og der gik ikke lang tid, før vi havde nogle gode minder sammen. Vi havde det altid sjovt sammen, og de tog mig med til nogle fantaktiske steder. Selvfølgelig havde vi nogle uenigheder og fra tid til anden opstod der også nogle problemer, men det er hvad der sker i en familie, og det kunne altid blive løst.

Hvordan var byen, du boede i?

Jeg kunne rigtig godt lide byen jeg boede i. Martinsville, Indiana, er en større by tæt på hovedstaden Indianapolis. Jeg synes i hvert fald, det var en stor by, men jeg kommer også fra en meget lille by, så det var fedt at prøve noget andet, og have alt jeg havde brug lige rundt om hjørnet. Den lå også tæt på en masse andre byer, hvor de også havde shoppingcentre og lækre restauranter. Der var altid noget at lave, og jeg kunne godt lide, at der var lidt af begge dele, både by og land.

Var det let at få nye venner?

Ja, det tog ikke ret lang tid at få nye venner. Allerede på mine første skoledage kom folk hen og tilbød mig hjælp, og en pige fra mine fransktimer spurgte, om jeg ville sidde ved bord med hende og hende venner til frokost. Jeg fik flere venner i mine timer, men jeg mødte flest mennesker på mit track team. Det var altid rigtig sjovt at være til træning, og jeg blev rigtig tæt med pigerne. Jeg vil nok altid holde kontakten med mine bedste venner derfra.

Fortæl os om Coast to Coast turen, du var med på. Var det fantastisk?

Det var bestemt en fantastisk road trip! Det er ikke en overdrivelse at sige, at jeg fik så mange nye indtryk, at jeg stadig er i gang med at bearbejde dem. Selvfølgelig var det hårdt at være afsted og besøge et nyt sted hver dag, men at have set 15 forskellige stater efter 3 uger, hvor der var så mange forskellige kulturer, gjorde, at det var det hele værd. Fra hav og strand over ørken og det smukke landskab til Amerikas største metropoler – vi så så meget! Ikke nok med det, blev jeg og de 12 andre udvekslingselever, der var af sted, en hel familie. At dele vores kulturer, arbejde og bo sammen og at have så mange minder og oplevelser sammen, gjorde at vi følte os helt som en familie. Det er den bedste rejse, jeg nogensinde har været på.

Vil du anbefale andre at blive udvekslingselev i USA?

Jeg ville helt sikkert anbefale andre teenagere at blive udvekslingselev i USA! Det var den mest fantastiske oplevelse i mit liv indtil videre, og der er ingen, der nogensinde kan tage de minder fra mig. Det er en oplevelse for livet, og du kan kun gøre det, når du er i denne alder, og det åbner dit sind så meget. Jeg fik virkelig set den amerikanske livsstil og faldt for mennskerne og stederne, jeg så. Lige da jeg ankom, var jeg ret overvældet, men da mit skoleår sluttede, havde jeg ikke lyst til at forlade USA igen. Jeg ville uden tvivl gøre det igen!

Interesseret i at tage på high school i USA? Ansøg i dag!