For elever i alderen 14 til 18

Interview med Hanna Möller

Mon Mar 27 2017

Hanna Möller fra Sverige, flyttede tilbage efter et udvekslingsår i Texas, USA, sidste år. Vi stillede hende et par spørgsmål om sit nye liv i det sydlige Amerika, der indeholdt en høj dosis af High School ånd, søndagskirke og amerikansk fodbold. Læs mere og bliv inspireret!

Navn: Hanna Möller

Alder: 19

Hjemby: Sölvesborg, Sweden

Udveksling i: Rockwall, Texas, USA 15/16

Hej Hanna! Først og fremmest kan du fortælle os om, hvorfor du ønskede at studere i udlandet.

At være en udvekslingsstudent var noget jeg virkelig havde planlagt! Jeg har altid ønsket at studere i udlandet, men tænkte mere på college-niveau. Jeg søgte for sjov og blev accepteret, så jeg vidste, at hvis ikke tog afsted, ville jeg fortryde det. Jeg er fra en lille by og har længtes efter noget større og anderledes. Når jeg ser tilbage, er det det bedste, jeg har gjort!

Det lyder fantastisk! Fortæl os om den skole du gik på. Var der forskel i forhold til din skole i Sverige?

En svensk skole kan man ikke sammenligne med en amerikansk high school! Jeg gik på en stor skole, og kunne rigtig godt lide at menneskerne var så rare og hjælpsomme - jeg fik så mange nye venner bare ved at fare vild. High School ånden var ud over det forventede! Det var så fedt at se stoltheden de viste for deres skole og deres sportshold. I Texas, fodbold var den store ting og fredag aften kom ALLE på stadionet, for at heppe på vores "Rockwall Yellowjackets". Der var også yderst mange muligheder for at blive involveret i skolen! Klubber, sport og events er en stor del af ens sociale liv. Det er virkelig ligesom i film!

Hvordan var dit forhold til din værtsfamilie?

Bedre end jeg nogensinde kunne forestille sig. Det følte jeg var en del af familien med det samme! Forældrene var relativt unge (i 30'erne) og havde tre små drenge. Jeg havde en masse til fælles med forældrene og vi kunne lave en masse sjove ting sammen, bare mig og dem. Jeg har ingen egne yngre søskende, men drengene er ligesom mine små brødre nu. At blive mødt med tusindvis af kys og kram var fantastisk efter en lang dag i skolen!

Min værts mor var rigtig god støtte for mig, så jeg ikke at fik hjemve, og ofte stillede spørgsmål om Sverige, og mine kære derovre. Hun viste stor interesse og nogle gange endda forsøgt at lave svensk mad og kager. Jeg fik sådan en god kontakt med familien, og det er en af ​​de bedste ting ved mit år i udlandet. Jeg tog tilbage for at fejre Thanksgiving med dem og tager snart tilbage for at fejre påske derovre!

Apropos hjemve, oplevede du det under dit år derovre?

Nej, hjemve var aldrig et problem for mig. Jeg tror, ​​det var fordi jeg altid lavede noget sjovt med mine venner eller min værtsfamilie. Der var simpelthen ikke tid til at have hjemve. Jeg havde også god kontakt med venner og familie derhjemme i Sverige, så jeg aldrig følte glemt.

Hvad var det fedeste ved at bo i USA? Ville du være villig til at flytte til udlandet igen?

Cliché alarm! Men alt var så stort og fantastisk, nogle gange trorede jeg ikke mine egne øjne. En ting jeg virkelig syntes var cool var at være en del af kulturen. Jeg lærte en masse om religion siden min værtsfamilie var religiøs. Gå i kirke hver søndag var ikke noget, jeg var vant til, og måske hverken var meget opsat på, men set i bakspejlet, var det som alt andet, en oplevelse.

Jeg fandt også ud af, at de rent faktisk spiser fastfood næsten hver dag, det var ikke noget, jeg klagede over (min krop gjorde efter et stykke tid, men sådan er livet, gætter jeg på!)

Jeg ser absolut mig selv bo i USA igen. Jeg elsker Texas, men jeg ville elske at prøve, at leve lidt op nord på næste gang. At være en udvekslingsstudent har afgjort vakt mit ønske om at bo i udlandet. Faktisk, så lige nu, overvejer jeg at flytte til Sydafrika.

Hvad ville du anbefale til andre, der overvejer at studere i udlandet?

Cliché alarm igen, men - bare gøre det! Det er uden tvivl det bedste, jeg har gjort, og man lærer så meget. Jeg har lært engelsk flydende, jeg blev selvstændig og stærk som person, og jeg er utrolig stolt af mig selv, at jeg faktisk gjorde det!

Ønsker du at studere i USA? Læs mere her.