For elever i alderen 14 til 18

Har du hjemve? Her er der 5 gode råd til dig!

Mon Mar 27 2017

Du vil gå glip af din hjemby, din fars madlavning eller din bedsteforældres hund nogle gange, og det er helt normalt. Næsten alle, der bor i udlandet føler nostalgisk og har hjemve fra tid til en anden. Kender du de dage, hvor du føler at ​​blomsterne dufter bedre hjemme og at maden er mere lækker, at dine venner deltager i de bedste fester der nogensinde er arrangeret, og de har det meget sjovere end du nogensinde har haft!

Der er dog måder at slippe af hjemve. Her er nogle gode råd til dig:

 1. Lav en liste over de ting du vil opleve
  Der er sandsynligvis MASSERE af ting at opleve i din nye by og land - strande og museer at besøge, fester, cool cafeer at drikke macchiatos på. Lav en liste over alt, hvad du ønsker at opleve og kom i gang! Pludselig vil du have så meget at gøre, at du ikke har tid til at tænke over livet derhjemme.

 2. Find venner fra dit hjemland
  Nogle gange er det rart at hænge ud med folk med samme modersmål som dig. Folk, der kender din kultur og de ting du er vant til. Søg efter grupper på Facebook med navne som "Expats i Paris" eller "Danskere i Sydney", for eksempel, og spørg, om nogen ønsker at hænge ud. Du vil føle dig hjemme på ingen tid!

 3. Inviter dine venner og familie hjemmefra til et besøg
  Forestil dig at din bedste ven kommer på besøg. En ven, der er super spændt på at se, hvordan du bor, og som glæder sig til, at du skal vise dem rundt. Du vil have noget at se frem til og noget super sjovt at planlægge!

 4. Vær taknemmelig for, at du lever i udlandet i det 21. århundrede
  Forestil dig at leve i udlandet i en tid uden Wi-Fi, smartphones, Facebook og Skype. I en tid, hvor det kostede en formue at ringe fra et land til et andet, eller endnu værre - i en tid med ingen telefoner, hvor den eneste mulighed for at høre fra din familie var gennem breve. Vi er alle meget heldige at have adgang til denne teknologi, så lad os tage et øjeblik og være taknemmelig for de store opfindelser i vor tid!

 5. Det er ok, ikke at være ok
  Hvis ingen af ​​ovenstående råd virker, så husk, at mange mennesker føler, det samme som du gør nu og da, og at der ikke er noget underligt ved det. Det er ikke verdens ende at føle hjemve. Vær god ved dig selv - gå en lang tur, mens du lytter til en podcast, spis en pose af dine foretrukne chips og se en serie på Netflix. I morgen bliver en bedre dag!

Tjek vores studerendes blogs