For elever i alderen 14 til 18

Far Thomas & søn Hasse

Thu Apr 25 2019

Mød Thomas som selv var afsted på udveksling med STS, og hvis søn skal til sommer også skal afsted til USA.

I STS elsker vi når tidligere STS elever er blevet forældre, og senere i livet selv sender deres barn afsted med STS - det er fantastisk! Vi har talt med Thomas som i skoleåret 1989/1990 var afsted på udveksling i USA. Til august er det hans søn Hasse som skal afsted på sit eget store eventyr.

Hvor var du henne?
Det var skoleåret 1989-1990 jeg var afsted, og det var med stor spænding! Jeg havde i løbet af foråret modtaget et brev fra min værtsfamilie i South Dakota med nogen billeder af dem og af deres hjem. De havde en farm, og på et billede red de på heste så jeg tænkte jo nok at det var noget helt anderledes end hvad jeg kom fra.

Thomas og familien, 1989

Alle minderne
Jeg har rigtigt mange minder derfra et der står stærkt var da jeg kom derover, da de hentede mig i lufthavnen. De kom far, mor og deres 2 mindre børn. Det var sen aften og varmt. Mine kufferter blev smidt på ladet af deres Pick-up truck og så sad vi eller alle 5 på forsædet. Da vi havde kørt længe ramte vi grusveje, og det føltes som om vi kørte af dem endnu længere. Jeg fik et værelse på første sal og da jeg vågnede tidligt næste morgen og kiggede ud af vinduet var der absolut intet at se ud over marker så langt øjet rakte… lige der tænkte jeg godt nok ”hvad laver jeg her!” Det viste sig jo så at være knap så galt, jeg fandt ud af at jeg kunne se vandtårnet i byen hvor jeg skulle gå i skole ca 10 km væk 😊 og der var også et par nabo gårde, det er faktisk sønnen fra en af dem som Hasse nu skal bo hos. Min Familie var søde og jeg faldt hurtigt til, jeg fik min del af pligterne på gården og så var jeg jo en del af det. Byen er en gammel dansker by og hedder Viborg, de fejrer hvert år Danish Days og holder fast i mange danske traditioner. Andre gode minder er selvfølgelig vennerne, og at Cruise op og ned af Main street sammen fredag og lørdag aften. Det var sådan man hang ud.

Sønnike skal nu afsted
At Hasse skulle afsted lå vel lidt i kortene, vi var på ferie derover for 4 år siden og både ham og hans bror var meget begejstrede for hele oplevelsen og landet. Det har nok også hjulpet lidt til at jeg altid har talt så meget om det og om hvor god en tid det var. Mit råd til Hasse er at han skal sige ja og deltage i mest muligt! På den måde får han hurtigt lært en masse, får venner og spændende oplevelser. Han skal huske at nyde det, samt at huske at det er en helt anden kultur, Det er midt i Trump land og det kan være svært for en dansk knægt helt at forstå, men han skal lytte og være nysgerrig hvad alt angår, så får han mest ud af det.