For elever i alderen 14 til 18

Det er blevet tid til Emmas rejse til USA!

Tue Aug 01 2017

På lørdag tager Emma Åkeson til STS Welcome Camp i New York, hvor hun sammen med andre kommende udvekslingselever skal forberede sig til deres kommende år i USA. Vi har stillet hende nogle spørgsmål om hendes værtsfamilie, om hvad grunden er til, at hun vil til USA, og hvad hun ser mest frem til.

Navn: Emma Åkeson
Alder: 17 år
Hjemby: Kalmar
På udveksling i: Arkansas 17/18

Hej Emma!

- Hej!

Hvad fik dig til at ansøge om at blive udvekslingselev?

- Jeg har drømt om at tage til USA så længe jeg kan huske og prøve den amerikanske livsstil, men jeg har aldrig vidst hvordan jeg skulle opfylde min drøm. Nu, på mit første år i gymnasiet, har vi haft en udvekslingselev fra Schweiz, og det har gjort at jeg har fået øjnene op for at tage et år på udveksling som vil betyde at jeg kan opfylde min drøm.

Hvorfor USA? Har du tænkt på nogen andre lande du kunne tage til, eller har du altid vidst det skulle være USA?

- Det eneste jeg tænkte på var at komme til USA, så jeg har helt misset at man faktisk kunne tage til andre lande. Selv efter jeg har kigget på andre destinationer, kan jeg stadig sige at USA er det rigtige valg for mig. En af de ting jeg er spændt på at opleve på mit udvekslingsår er ”the high school spirit”, som jeg kommer til at opleve, fordi jeg skal gå på Greenwood High School, som er meget sportsorienteret. Jeg tror, jeg vil prøve at komme med på fodboldholdet.

Hvordan gik det med at finde en værtsfamilie?

- Det gik bedre end forventet! Jeg fik sendt min ansøgning sent i forhold til andre, som sender deres ansøgning flere år i forvejen, så jeg var lidt bekymret over om jeg ville nå at finde en familie før jeg skulle afsted. Det gik dog rekordstærkt for mig med at finde en placering.

Jeg talte i telefon med jer hos STS mens jeg lavede det sidste af min ansøgning, og på samme tid som jeg færdiggjorde den, fik jeg min placering i Arkansas i det sydlige USA. Jeg skal bo hos Odell familien med moren Kristi, faren Rick, en lillesøster og en storebror. Siden jeg modtog det første brev fra min værtsfamilie har jeg følt mig utrolig velkommen, og jo mere jeg snakker med dem, jo bedre føles det. Det føles fantastisk at en familie på den anden side af jorden, venter på mig med åbne arme.

Kender du andre, som skal på udveksling til efteråret?

- Ja, jeg mødte tre andre piger på STS Pre-Departure mødet i Göteborg, og vi har holdt kontakten siden. Det er skønt, at os, som har dette store eventyr foran os, kan dele vores tanker og tips med hinanden. Jeg tænker, at andre jeg kender, der ikke skal på udveksling, er ret trætte af at høre mig snakke om USA, haha!

Til slut Emma: Hvad ser du mest frem til med dit år?

- Det hele!!! At være en del af familien, at gå på amerikansk skole med amerikansk fodbold og alle de nye venner! Jeg ser også frem til USA som land, specielt New York og Arkansas. Men allermest familien, at have et andet hjem på den anden side af jorden må være fantastisk.

Nu er der kun et par dage tilbage før afrejse, og det føles så urealistisk, at jeg snart skal sidde på flyet mod New York, men jeg er så klar på det her eventyr!

Vi ønsker Emma en god tur til New York, et fantastisk år i Arkansas, og vi glæder os til at følge hende på hendes eventyr.

Du kan selv følge Emmas år i USA på hendes blog: http://nouw.com/emmaakeson

Klik her for at ansøge om et udvekslingsår i USA.