For elever i alderen 14 til 18

Emilie fortæller om fritiden som udvekslingselev i USA

Thu Apr 19 2018

Fritidsaktiviteter i USA

af Emilie B. Christensen

”Hej jeg hedder Emilie, er 16 år og lige nu bor jeg i Spanish Fork, Utah og det er helt fantastisk!

Jeg vil være ærlig og sige at det er slet ikke som jeg havde forventet, men jeg har ikke fortrudt min beslutning, tværtimod! Jeg stopper konstant op og tænker: ”ej hvor er det her vildt det her! Jeg er så heldig!”

Min værtsfamilie består af Mary og Jeff og deres 4 drenge på 8,6,5 og 1, så vi har en ret travl hverdag, men jeg kunne ikke have bedt om en bedre værtsfamilie! I Utah er de fleste mormoner og min familie er ikke en undtagelse. Vi går i kirke hver søndag i 3 timer – ja, du læste rigtigt 3 timer, og jeg elsker det 😊 Ikke fordi jeg gik i kirke derhjemme eller fordi jeg vil skifte trosretning – overhovedet - men det gør mig til en del af familien og nabolaget, og det er det der er så fedt ved det!

Jeg er på svømmeholdet på min skole og der har jeg fundet nogle af mine bedste venner. Jeg har aldrig før konkurreret i svømning, men det har vist sig at være supergod træning og sjov på samme tid. Min første dag på svømmeholdet var lidt svær, en af pigerne på mit hold var lidt strid og jeg følte mig lidt alene. Men fordi jeg bare har prøvet på at være åben og positiv fandt jeg hurtigt venner.

Ud over det er jeg også på et dansehold og i et kor. Og tænk en gang… det er fag på skolen! Ikke helt det samme som et dansk skoleskema kan man godt sige. Det er bare superfedt!

Jeg prøver på at være så meget involveret i skolen som overhovedet muligt, jeg går til stomps, kampe og deltage i spiritweeks. Da det er her man får alle sine fantastiske venner. Spirit weeks er super sjove. I homecoming week var der fx filmaften, powderpuff, fiesta ved poolen, en assembly, homecoming footballgame og så selvfølgelig homecoming festen. Min skoles ”school spirit” er bare mega fed, så jeg deltager i alt det jeg kan komme til.

Så et godt råd herfra ville være at kaste dig ud i noget nyt og blive involveret i skolen - det har helt sikkert hjulpet mig! Start til så mange fritidsaktiviteter som muligt, for du vil ikke fortryde det.”

Dette er mit allerbedste råd fortæller Emilie, og slutter af med at sige: ”Dette er kun et lille uddrag af hvor fedt udveksling er for jeg kunne blive ved i timevis!”