For elever i alderen 14 til 18

"Det er en oplevelse for livet at være udvekslingselev"

Wed Aug 30 2017

Vi havde en hurtig snak med Amelia, som for nylig er flyttet hjem til Østrig efter hendes udvekslingssemester i Frankring. Amelia fortalte om os grunden til, at hun valgte Frankrig, som hendes udvekslingsdestination, den bedste måde at forbedre dine sprogfærdigheder og det svære ved at få nye venner i et nyt land i starten. God læselyst!

We had a quick chat with Amelia, who recently moved back to Austria after her exchange semester in France. Amelia told us about the reason she chose France as her exchange destination, the best way to improve your language skills and about the struggle making new friends at first in her new country. Happy reading!

Navn: Amelia Navarre
Alder
: 15 år
Hjemby:
Villach, Østrig
På udveksling i
: Vienne, France, Jan – July 2017

Amelia, hvad var det, der gjorde, at du valgte at blive udvekslingselev i Frankrig?

Lige siden jeg begyndte at lære fransk i skolen, har jeg haft lyst til at kunne tale det flydende. Jeg elskede måden sproget flyder på. Jeg havde en fantastisk lærer, og det jeg allerede havde set af Frankrig, motiverede mig til at nå et niveau, hvor jeg kunne kommunikere med de lokale og fordybe mig i deres kultur. I starten troede jeg, at jeg måske ville tage til Frankrig et par uger om sommeren, men det gik hurtigt op for mig, at et par uger ikke var nok til det jeg ville opnå - så derfor besluttede jeg (sammen med min familie), at jeg ville tage til Frankrig og bo hos en værtsfamilie i 5 måneder!

Hvordan var det at gå i skole i Frankrig?

Sommeren før jeg tog til Frankrig, var jeg meget fokuseret på at lære fransk med en hjælpelærer, og jeg havde allerede haft fransk i tre år i skolen, så da jeg ankom i Frankrig, var mine færdigheder ikke helt dårlige. Jeg kunne kommunikere med min værtsfamilie og venner i skolen, men efter et stykke tid begynder man bare at bruge nye ord, som du hører hele tiden, og nye grammatiske strukturer, som du ikke kendte i forvejen. Mit franske blev helt klart bedre i løbet af mit semester. Jeg vil råde andre udvekslingselever til slet ikke at tale deres modersmål eller engelsk, eller kun tale det meget lidt. Det vil tvinge dig til at forbedre dine sprog- og kommunikationsfærdigheder.

The summer before I went to France I was focused on studying French with a tutor, and I had already been studying French for 3 years at school, so when I arrived in France, my skills were not too shabby. I could communicate with my host family and friends at school, but after a while you just start to use new vocabulary that you hear all the time and new grammar structures that you had never known beforehand. My French definitely improved during my semester. I would just advise students who are abroad to not speak their native tongue or English at all, or very little. This will really force you to improve your language and communication skills.

Hvad var det bedste ved din tid i udlandet??

Wow - det er et svært spørgsmål. Jeg kommer i tanke om så mange ting! Jeg må nok sige min værtsfamilie. De var en meget indbydende, typisk fransk familie, og jeg følte mig som en del af familien. De var der for mig i starten, da jeg ikke havde det så let, og de stod bag mig gennem alt. De ville gerne sikre sig, at jeg havde det godt og følte mig hjemme.

Var det nemt at få nye venner?

Det korte svar er nej. I hvert fald ikke for mig. Jeg har tendens til ikke at snakke med folk jeg ikke kender, og med teenagere er det endnu sværere, fordi de dømmer meget hårdt og ikke giver slip på deres meninger. Jeg fik dog 3-4 gode venner, som jeg stadig er i kontakt med.

Kunne du lide byen du boede i?

Jeg boede i en forholdsvis lille by (30.000), der hed Vienne. Vienne var en meget enkel by - ikke noget specielt, men det gjorde mig egentligt ikke noget. Jeg kom til at kende Vienne godt (specielt bagerierne) og satte pris på deres offentlige transport. Det var en ret smuk by, og den var meget tæt på Lyon, hvilket var rart, hvis jeg gerne ville shoppe.

Vil du anbefale andre at blive udvekslingselev?

Jeg vil 100% anbefale at blive udveksligselev til elever, der er udadvendte, ivrige, nysgerrige og åbne og elever, der har en passion for sprog og er villige til at arbejde hårdt for et resultat, der kan være længe undervejs. At være udvekslingselev er en oplevelse for livet, som hjælper dig med at forbedre dig som person. Du lærer at blive mere selvstændig og åben for forskellige idéer. Det kan dog være lidt skræmmende, så vær sikker på, at du er klar. Kvis du er klar, vil du få det fantastiskt.

Vil du anbefale andre at vælge Frankrig som deres udvekslingsdestination?

Hvis du elsker ost, baguettes og kirker - ja! Jeg tror det kommer an på personen, men Frankring er et ret fantastisk sted, så jeg vil helt sikkert anbefale det.

Vi siger tak til Amelia, og ønsker hende alt det bedste i hende fransk-talende femtid!

Klik her, for at læse mere om high school ophold i Frankrig