For elever i alderen 14 til 18

5 grunde til at rejse

Tue Oct 30 2018

Alle hos STS tror på, at du på et tidspunkt i dit liv bør pakke din taske og se verden – og det er vi ikke alene om at mene. Mange forskere er enige med os, og der er undersøgelser som viser, at rejser påvirker og forandre os på en positiv måde.

Den amerikanske hjemmeside Buzzfeed skrev en artikel for lidt tid siden, som viser nogle fantastiske facts om hvordan din hjernen og personlighed bliver påvirket af rejser. Her er nogle af vores favoritter.

 1. Du bliver mere kreativ
  En undersøgelse fra the Academy of Management Journal viser at mennesker som arbejder eller har arbejdet i udlandet bliver mere kreative. En af forskerne forklarer, at når man rejser til et nyt land, og begynder at opføre sig som en lokal, begynder man at tænke på nye måder. Din hjerne bliver mere fleksibel og også mere kreativ.
 2. Du lærer at stole på mennesker
  Den samme forsker fortæller at rejser forbedre dine evner til at kunne stole på andre. Når du rejser møder du nye mennesker, og nogle ender med at bliver dine venner. Du vil forstå at verden er fyldt med fantastiske mennesker. Forstil dig hvor mange nye venner og bekendtskaber du kan få ved at tænke på denne måde.
 3. Du bliver bedre til at løse konflikter
  I The Journal of Personality and Social Psychology viser undersøgelser at rejser giver dig nye perspektiver, som vil få dig til at indse, at der er mange måder at løse konflikter på. En perfekt egenskab til dit næste skoleprojekt.
 4. Du får et mere åbent sind
  Den samme undersøgelse viser, at dem som studerer i udlandet lærer meget af deres medstuderende, der kommer fra forskellige steder i verden. Du vil tage alt denne viden med dig hjem, og blive mere åben for at prøve nye ting.
 5. Du bliver et gladere menneske
  En undersøgelse fra Psychological Science viser at dem som venter på en oplevelse er gladere end dem som venter på at købe noget materielt som f.eks. en telefon. Det kan vi nikke genkendende til. Er det mest fantastiske ikke, at kunne tælle dagene til ens afrejsedato?

Vil du gerne være mere kreativ, åbensindet og gladere? Book din sprogrejse/high school år/college eller universitets semester i dag!