For elever i alderen 14 til 18

17-årige Julia fortæller om sit liv i Australien

Fri May 19 2017

Navn: Julia
Alder: 17 år gammel
Hjemby: Staufen, Schweiz
Udvekslingselev i: Adelaide, Australien, 16/17

Hvorfor besluttede du at flytte til Australien?

Jeg ønskede at rejse til et engelsktalende land, men England var for tæt på mit hjem, jeg havde allerede været i USA og Canada er for koldt. Men så kom jeg i tanke om Australien, men da det er så langt væk, kunne jeg lige så godt blive der et stykke tid. Jeg fortryder bestemt ikke at jeg valgte Australien.

Var det nemt at tilpasse sig samfundet og skolesystemet?

Jeg er meget heldig da jeg går på en stor offentlig skole med masser af udvekslingselever. Så det var også meget let at få nye venner, da udvekslingselever kan relatere meget til hinanden. Efter vi alle sammen begyndte at hænge ud med de australske elever, har jeg fået rigtig mange gode venner, som jeg håber jeg vil have kontakt med for evigt.

Hvad er det bedste ved livet i Australien?

Jeg elsker virkelig de varme somre og at bo så tæt på stranden. Selvom vi har varme somre i Schweiz, er det intet i forhold til 40 grader i Adelaide. Og så elsker jeg den afslappede livsstil, man har i Australien.

Det ser ud til at dig og din værtssøster er meget tætte - hvordan var det at blive en del af en ny familie?

Min værtsfamilie var meget indbydende og jeg kunne ikke have ønsket en bedre. Min værtssøster og jeg er i samme alder, og da hun også har været udvekslingsstudent med STS (men i USA) har vi naturligvis meget tilfælles og så har vi det bare godt sammen.

Vi går ikke på den samme skole, men det ser vi som en god ting (ellers ville vi sikkert gå hinanden på nerverne) men efter skole og i helligdage, laver vi for det meste alting sammen. At lære hende at kende, er nok det bedste der er sket for mig i år. Jeg er også sikker på at vi kommer til at holde kontakten og besøge hinanden, mange gange i fremtiden.

Fortæl os om nogle af de spændende ture du har været på!

I min første uge i Australien, efter Welcome Camp i Sydney, tog jeg til de australske bjerge med min værtsfamilie. Selvfølgelig er de australske alper intet i forhold til de majestætiske snedækkede bjerge, som vi har i Schweiz, men det var en sjov oplevelse og en god historie at jeg har stået på snowboard i Australien. Min værtsfamilie og jeg har været på flere ture, f.eks. har vi været i Kingston SE, Melbourne og på Kangaroo Island. Der var en fantastisk udsigt og selvfølgelig tonsvis af kænguruer.

I oktober tog jeg med på East Coast Safari, som STS tilbyder, og kan med sikkerhed sige at jeg havde det super sjovt, det var dejligt at se en anden del af landet og rejse med andre udvekslingselever, det kan klart anbefaledes. For omkring en måned siden, tog jeg muligheden for at se en helt anden side af Australien, på STS Outback-turen – det var virkelig det værd!

Vil du anbefale din oplevelse til andre unge?

Absolut. At tage på udveksling er en af de bedste beslutninger, jeg nogensinde har taget og er så taknemmelig for at have fået denne chance. Jeg ville ikke bytte et sekund væk, af min tid i Australien og er meget tilfreds med den måde, hele dette eventyr udviklede sig på. Jeg er sikker på, det ikke altid er let og især i starten, men de gode øjeblikke overskygger altid de dårlige.

Adelaide, Brisbane eller Sydney? Vælg hvor i Australien du vil gå på High School Select henne. Læs mere og kontakt os, hvis du har spørgsmål.